maanantai 28. huhtikuuta 2014

Avengers kakku

Esikoisen syntymäpäiviä juhlittiin pääsiäisenä. Kakkutoiveena oli Avengers hahmoista Hulk, Ironman, Kapteeni Amerikka sekä Thorin leka. Koristeet on kaikki sokerimassaa. Kakun kuorrute on vaahtokarkkimassaa+sokerimassaa, jonka alla on marenkikreemi. Täytteenä kakussa on mansikkamousse+ mansikkasurvos.

ONNEA EETU 8 V. !





Suolaisen kastamisena oli lohivoileipäkakku ja pikkupitsoja.


Lisäksi synttäripöydästä löytyi mm. rahkadonitseja kuorrutettuna suklaalla (laitan niistä jossakin välissä ohjetta), mokkapöllöjä, macaronseja, kookos-suklaapullia, karkkipoppareita sekä cake popseja ja vadelmajuustokakku. Cake popseja tein toisten kerran elämässäni ja niistä piti tulla kissa Karvisen näköisiä, mutta tekijän "virta" loppui kesken ja kissoilta jäi raidat ja suut tekemättä, mutta näillä hieman apean näköisillä kissoilla mentiin...


Mokkapöllöjen silmät on halkaistuja  mini Oreo-keksejä. Alkujaan meinasin käyttää silminä mini Dominoita, mutta ne oli melko suuria, joten päädyin näihin pikkuriikkisiin mini Oreoihin.



Tätä juustokakun ohjetta testasin viikko takaperin. Silloin en saanut vadelmia, joten tein kakun persikalla. Vadelmajuustokakun ohje löytyy täältä.





Juustokakku

Liivatteella hyydytettyjä kakkuja on tullut tehtyä useita, mutta en muista että olisin koskaan tehnyt uunissa valmistettavaa juustokakkua. Ohje on Koko Suomi leipoo -ohjelmasta, poikkeuksena kylläkin vadelmien sijaan käytin persikkaa. Tämä oli kyllä hyvää ja tulen varmaan useamminkin tekemään tätä. Nam.


Pohja:
150g digestive keksejä
100g voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1dl säilykepersikkaa 

Päälle:
appelsiinin ja mandariinin lohkoja
sekä puolukoita


Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.

Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle. Ripottele väliin paloitellut persikanpalat ja kaada lopputaikina vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti. Koristele appelsiinin ja mandariinin lohkoilla sekä puolukoilla.

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Marjastajat

Tähän koristeeseen oli toivomuksena marjastajat luonnossa nuotion äärellä... Ensimmäistä kertaa käytin koristeessa ei-syötävää materiaalia eli silmälasit tein ohuesta rautalangasta. Muuten koriste on sokerimassaa, puolukat ja lakat on tehty nonparelleista.


Kakun koristelussa yritin pitäytyä yksinkeraisella linjalla, 
koska koriste oli melko kirjava. Kakun päälle laitoin puolukoita ja suklaalehtiä.




maanantai 7. huhtikuuta 2014

Englanti kakku

Tähän kakkuun sain syntymäpäiväsankarilta tarkat piirustukset. Täytteenä mango- ja maitosuklaamousset. Koristeet on sokerimassaa ja taivas on ruiskumaalattu. Kakun sivut olisi voinut tehdä hieman tarkemmin, mutta näillä mentiin tällä kertaa. Vaahtokarkkikuorrutteen alla on marenkikreemi. Nämä kanttiset kakut on melko haastavia kuorrutettavia. Tuntuu, ettei niistä saa riittävän siistejä ei sitten millään...

ONNITTELUT SENNILLE !





ja sitten vielä muutama suklaamacarons...






sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tyttöjen iltapäivä...

Kaveriperheen naisten kanssa vietettiin lauantai-iltapäivää koristelun merkeissä. Koko iltapäivä ja vähän enemmänkin vierähti cake popsien ja minidonitsien leipomisessa ja koristelussa. Vain mielikuvitus oli rajana, joten tällaisia ihanuuksia saatiin aikaan. Kiitos naisille mukavasti iltapäivästä :)




tiistai 1. huhtikuuta 2014

Palapelikakku

Kakkua varten sain hyvin tarkat piirustukset ja ohjeet syntymäpäiväsankarilta. Hieman jäi kuitenkin vielä sooloiluvaraa. Kakun päälle oli määrä tehdä koira, diskopallo, lentopallo, maskara ja vaatekasa sekä kakku täyteen palapelinpaloja, joihin tuli tietyt tekstit. Täytteenä tässä kakussa oli lakritsi- ja toffeemousset. Lakritsimoussen olen aikaisemmin tehnyt Kick-karkeista, mutta nyt käytin Hopea toffee -karkkeja. En tiedä oliko vika karkkien vaihdossa vai missä mutta aikamoista taistelua kävin moussen hyytymisen kanssa. Onneksi kuitenkin lopussa kaikki hyvin ja kakku pysyi pystyssä...

SYNTYMÄPÄIVÄONNITTELUT LIINELLE !



Sitten kuvia vielä koristeista...





Viime vuonna samaan osoitteeseen menevän Meikkikakun valuva kynsilakka meinasi unohtua. Tästä kakusta taasen oli vähällä unohtua maskaran "sotkut". Viime hetkellä ennen kakun hakua lisäsin kakkuun hieman "irtomaskaraa"...


Mukaan lähti myös värikkäitä macaronseja.